I videoen herunder gennemgår registreret revisor Allan Bernhard følgende omkring hjælpepakker: • Aktuelle deadlines for ansøgning (00:45 – 02:45) • Hvor du kan finde relevant information (02:45 – 06:15) • Hvordan du beregner, om du er berettiget til en støttepakke – og om det kan betale sig for dig at ansøge (06:15 – )


DOWNLOAD BEREGNINGSSKEMA HER

Har du ikke tid til at se videoen? Bare rolig – vi har opsummeret de vigtigste punkter herunder ↓

Ansøgning eller ej? Det skal du være opmærksom på, inden du søger hjælpepakke

Først og fremmest skal du finde ud af, om det kan betale sig for dig at søge om en hjælpepakke. Her er første skridt at beregne, om I møder minimumskravene:

  • Tab på faste omkostninger = min. et tab på 35 %
  • Omsætningstab (selvstændige) = min. et tab på 30 %

Find ud af, om du kan søge hjælpepakke: Beregn jeres tab

For at finde ud af, om I er berettigede til en hjælpepakke, skal du sammenholde din omsætning under Covid-19-perioden med en referenceperiode.

Referenceperioden er som hovedregel 2. kvartal 2019. Dvs. du skal finde ud af, hvad jeres omsætning var i 2. kvartal af 2019. Herefter skal du finde ud af, hvad jeres omsætning har været i Covid-19-perioden, dvs. fra 9. marts til 8. juli.

Eksempel (gennemgås også i videoen):
I referenceperioden, altså 2. kvartal i 2019, havde I en omsætning på 100 kr. I Covid-19-perioden, altså 9. marts – 8. juli, havde I en omsætning på 40 kr. Det giver et omsætningstab på 60 %, og I er dermed berettigede til støtte.

Virksomhedsguiden.dk finder du guides til hvordan du søger du forskellige hjælpepakker. Det er også her, du finder en guide til tilbagebetaling af for meget udbetalt støtte.

Alle hjælpepakker: Vær opmærksom på udgiften til revisorerklæring

For at kunne søge om kompensation, skal I have en revisorerklæring på jeres opgørelse over faste udgifter. Denne omkostning får I også kompensation for, når I søger. Uanset hvor stor en procentdel af jeres omsætningstab, I får kompensation for, så får i godtgjort 80 % af udgifterne til revisorerklæringen.

Ligger I meget tæt på minimumsgrænsen, og er det et meget lille beløb, I har udsigt til at få udbetalt, så vil det ikke kunne betale sig for jer at søge hjælpepakken.

Ganske enkelt fordi det udbetalte beløb næsten vil blive spist helt op af den merudgift, I har til revisoreklæringen, samt den tid, I bruger på at udforme ansøgningen.

Eksempel:
I har regnet jer frem til, at I kan få udbetalt 5.000 kr. i støtte for jeres omsætningstab. I betaler en revisor 10.000 kr. for en revisorerklæring, og får udbetalt yderligere 8.000 kr. i godtgørelse herfor (80 % af udgiften til revisorerklæringen).

I alt får I altså udbetalt 13.000 kr. Samtidig har I haft en ekstraudgift på 10.000 kr. til revisorerklæringen, hvorfor i reelt kun har fået 3.000 kr. ud af at søge om hjælpepakken.

Medregner I den tid, I har brugt på at få ansøgningen afsted, er det tvivlsomt, om det var dét værd at søge hjælpepakken

Deadlines for ansøgning af hjælpepakker

Find Revisupport.dk’s skema over frister (vises i videoen) her.

  • 31. august – Omsætningstab for selvstændige: For perioden 9. marts – 8. juni
  • 20. september – Lønkompensation
  • 30. september – Kompensation for faste omkostninger: Også for virksomheder omfattet af særlige restriktioner
  • 30. september – Omsætningstab for selvstændige: For perioden 9. juli – 8. august (5. måned)
  • 8. december – Indsendelse af endelig opgørelse

Brug for hjælp til ansøgning af støttepakke?

Vi tager selvfølgelig gerne en snak med dig om dine muligheder samt giver et uforpligtende tilbud på en revisorerklæring.